Instalare Windows / Linux în Focşani

instalare win10

Un sistem de operare reprezintă un produs de tip software care este parte componentă a unui calculator, și care se ocupă de gestionarea și coordonarea activităților acestuia.
Practic, sistemul de operare reprezinta mijlocul prin care utilizatorul acceseaza resursele calculatorului (unităţi de stocare, plăci de interfaţă audio, video, reţea, etc.).
Sistemul de operare joacă și rolul de gazdă pentru aplicațiile care rulează pe calculatorul respectiv.

Există două categorii principale de sisteme de operare:
– cu interfaţă de tip text (comenzile se introduc la o linie de comandă);
– cu interfaţă grafică (utilizatorul utilizează mouse-ul sau alte dispozitive de intrare).

Alegerea unui sistem de operare trebuie făcută în concordanţă cu scopul pentru care va fi utilizat, dar şi în funcţie de resursele hardware disponibile (tipul procesorului, memoria şi spaţiul pe hard-disk sunt câteva dintre cerinţele care sunt analizate în vederea optării pentru un sistem de operare).

Sistemele de operare de actualitate pe care vi le recomandăm sunt următoarele:

Linux

  • nu este necesară achiziţionarea unei licenţe de utilizare;
  • este indicat pentru calculatoare cu rol de server (Internet, e-mail) sau protecţie (firewall, proxy, router) dată fiind orientarea acestora spre securitate şi mediul Internet;
  • reprezentă o alternativă viabilă pentru  sistemul de operare Windows, cu anumite limitări.

Windows 10

Modalităţi de instalare a sistemelor de operare:

  • Standard – abordarea simplistă, preferată de majoritatea celor care consideră că instalarea unui sistem de operare nu mai are niciun secret pentru ei; varianta care întotdeauna nu conduce la utilizarea optimă a resurselor calculatorului;
  • Personalizat – abordare complexă care ţine cont de configuraţia hardware a calculatorului – conduce la îmbunătăţirea performanţelor calculatorului în mod semnificativ. Acest tip de instalare necesită nu numai cunoştinte avansate de instalare, dar si o experienţă semnificativă în utilizarea calculatoarelor.

Driver-ele reprezintă fişiere suplimentare, pentru configurarea şi utilizarea optimă a resurselor disponibile ale calculatorului. Preţul instalării driver-elor este inclus în preţul de instalare a sistemului de operare pentru componentele standard (placă de bază, placă video, placă de sunet, placă de reţea).

Serviciul de instalare a sistemului de operare cuprinde:

  • instalarea sistemului de operare;
  • Instalarea driver-elor  pentru componentele de bază ale calculatorului (placă de bază, placă video, placă de sunet, placă de reţea)
  • actualizarea la zi a sistemului de operare

Suplimentar, la cererea clientului, asigurăm Personalizarea şi optimizarea sistemului de operare.

Sistemul de operare trebuie selectat astfel încât acesta să fie compatibil cu aplicaţiile care trebuie sa ruleze pe calculator, dar şi în funcţie de resursele hardware disponibile (unitate centrală, echipamente periferice, etc.). În acest sens va oferim servicii de consultanţă specifice pentru verificarea acestor compatibilităţi; orice incompatibilitate poate conduce la apariţia unor disfunctionalităţi ale calculatorului, atat la nivel hardware, cât şi software.

Pentru a realiza instalarea unui sistem de operare, clientul trebuie să deţină o licenţă de utilizare pentru sistemul ce va fi instalat (excepţie pentru sistemul de operare Linux) sau să accepte condiţiile generale de utilizare a acestuia (pentru aplicaţii de tip shareware, adware sau freeware). Dacă nu detineţi licenţă de utilizare pentru aplicaţiile dorite, vă putem oferi suport pentru achiziţionarea de licenţe Microsoft sau pentru alte aplicaţii dorite.

1 thought on “Instalare Windows / Linux în Focşani”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.